Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Povečanje razdalje iz 80 km

291 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Predlog za spremembo kolektivne pogodbe glede kraja opravljanja dela

Sedanja ureditev:

Kolektivna pogodba trenutno določa, da se lahko kraj opravljanja dela širše opredeli v pogodbi o zaposlitvi. V tem primeru se za delavca določi prodajalna ali druga organizacijska enota delodajalca na določeni lokaciji, kjer delavec običajno opravlja delo. Kot kraj opravljanja dela se štejejo tudi druge prodajalne ali organizacijske enote delodajalca, ki so oddaljene do 80 km od običajnega kraja bivanja delavca.

Predlagana sprememba:

Predlagam, da se razdalja, do katere se šteje kraj opravljanja dela, podaljša na vsaj 200 km.

Utemeljitev predloga:

Spodbujanje uporabe javnega prevoza: Daljša razdalja do kraja opravljanja dela bi lahko spodbudila delavce k uporabi javnega prevoza, kar bi zmanjšalo prometne zamaške in onesnaževanje okolja.

Manjša gneča na cestah: Zmanjšanje števila avtomobilov na cestah bi pomenilo manjšo gnečo in s tem hitrejše in udobnejše potovanje za vse.

Reševanje stanovanjske problematike: Daljša razdalja do kraja opravljanja dela bi delavcem omogočila, da bi se preselili v manjša mesta ali na podeželje, kjer so stanovanja cenejša in je na voljo več prostora.

Dodatne opombe:

Predlog spremembe kolektivne pogodbe je potrebno uskladiti s socialnimi partnerji.

Pred sprejetjem spremembe je potrebno oceniti morebitne negativne posledice, kot so npr. povečani stroški prevoza za delavce.

Verjamem, da bi predlagana sprememba kolektivne pogodbe imela številne pozitivne učinke, kot so zmanjšanje prometne gneče, spodbujanje uporabe javnega prevoza in reševanje stanovanjske problematike.

0 glasov

31 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji