Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Veljavnost vozniškega dovoljenja - ukinitev

67 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam, da se spremeni zakonodaja in odpravi birokratska ovira za državljane ter nepotreben strošek na področju nepotrebnega podaljševanja kartice ali papirja, itd ki itak le dokazilo za opravljeno vozniško dovoljenje. Ko je oseba opravila vozniški izpit mu le ta velja dokler mu ga kdo po predpisanem postopku iz vnapej predpisanih razlogov v zakonu ne odzveme in ga mora potem ponovno opraviti. Drugače velja do smrti.

To je enako, kot, da bi morali na vsakih 10 ali več let na univerzi plačati takso, da podaljšamo veljavnost diplome, drugaeče je kao diploma neveljavna. Znanje, ki ga je vsak osvojil in dosegal ter potrdil na izpitni vožnji ali zagovoru na diplomi ostaja veljavno vedno (razen ko ti ga odvzamejo iz zdravstvenih razlogov, ali plagiat, ali pijanost itd)

Poleg tega imamo aplikacijo, mislim da MVRL kjer lahko uradna oseba policist na podlagi osebnega dokumenta kot idetifikacijskega dokaza vedno preveri ali nekdo ima vozniško dovoljenje ali mu je odvzeto. Valjevanost "papirja" je izmišljeno iz zraka in služi samo pobiranju taks in družbi ki dela kartice in tisk. Nima pa nobene dodane vrednosti.

AVTOR C crnaprst 14 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Podoben predlog je že bil obravnavan in ima odgovor pristojnega ministrstva: predlagam.vladi.si/predlog/16178
 

Komentarji