Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Socialna pomoč le tistim, kateri so v tekočem mesecu bili prisotni 120h na predavanjih

291 OGLEDOV 17 KOMENTARJEV

Pozdravljeni,

predlagam da se trenutni zakon spremeni, tako da to socialne pomoči niso več vsi opravičeni ampak le prosilci kateri so v preteklem mesecu bili prisotni 120h na predavanjih.

Predlagam, da se ustanovi izobraževanje za brezposelne, kjer bo nek predavatelj predaval vsak dan od 8-14h. Predavalo bi se od osnov računalništva, do učenja tujih jezikov.

Ugotavljam da ogromno ljudi izkorišča socialno pomoč, delajo na črno ter dobivajo še dodatno socialno pomoč. Nekateri med njimi si enostavno ne želijo poiskati službe, saj živijo pri starših brez stroškov in jim socialna pomoč zadošča za ležerno življenje.

Z uvedbo obvezenga izobraževanja bi se ogromno prosilcev sami izločilo od prejemanja socialne pomoči, saj se jim nebi ljubilo hoditi na predavanja. Ali pa jim nebi bilo rentabilno, saj bi raje preživeli čas v službi kakor v predavalnici, ker je služba vseeno bolje plačana, kakor socialna pomoč.

Mislim da je predavanje boljša izbira kakor da se jim najde neko prisilno delo, saj bi vedno našli način kako uničit stroj in narediti škodo.

Pa tudi, kot pravi stari rek, če naučiš reveža loviti ribe ne bo nikoli več lačen.

17 glasov

22 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Sodobna Slovenija 46 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji