Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

v primeru ko izdelka upoštevanega za izračun cene košarice ni na zalogi, so ti v trgovini dolžni prodati enakovreden izdelek po enaki ceni kot je tisti iz košarice

284 OGLEDOV 7 KOMENTARJEV

Ker trgovci preveč goljufajo glede cen izdelkov v košarici, tako da jih dajo na police samo par kosov, ravno takrat ko se popisuje te cene, predlagam tole spremembo:

Če trgovec nima na zalogi izdelka, ki je bil upoštevan pri izračunu cen košarice živil, ti je dolžen po enaki ceni prodat enakovreden izdelek. Če recimo tistega piščanca iz košarice za 2 eur ni na zalogi, ti mora za 2 eur prodati dražjega piščanca. Na ta način bi se močno omejilo goljufive trgovce.

53 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Erazem Lipovina 133 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22. 2. 2024

Odziv Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano 

Zaradi zakonskih podlag, ki omogočajo trgovcu spreminjanje ponudb in cen po lastni želji je omenjeni predlog težko izvedljiv. Zaradi zakonskih omejitev, ki so nas omejile, da od trgovcev nismo mogli zahtevati zagotavljanja zadostnih količin proizvodov, ki so v košarici, smo sprejeli odločitev, da se projekt spremljanja cen začasno prekine z namenom, da izvedemo pogovore z vsemi deležniki v verigi od proizvajalcev do trgovcev. Če bo prišlo do skupnega dogovora, bo ena od naših zahtev, da vsak trgovec, ki bo pristopil k projektu, zagotavlja tako cene kot količine izdelkov v košarici v vseh trgovinah trgovca po Sloveniji. Na samih pogovorih bomo deležnikom predstavili tudi vašo pobudo, ki nakazujejo na željo, da je potrošnik dobro informiran.

Komentarji