Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Zakaj obstaja razlika med invalidi, ki jim je bila priznana invalidnost pred polnoletnostjo in prvo zaposlitvijo in delovnimi invalidi s krajšo delovno dobo (cca 10let)

134 OGLEDOV 1 KOMENTAR

Zakaj obstaja razlika med invalidi, ki jim je bila priznana invalidnost pred polnoletnostjo in prvo zaposlitvijo in delovnimi invalidi I.kategorije s krajšo delovno dobo (cca 10let).

Gre za izplačilo invalidske pokojnine, namreč znanka, ki je bila poškodovana v prometni nesreči prejema znesek višji od 600evrov, in ji ni potrebno prositi za socialne transferje, medtem ko sem sam invalid I.kategorije, trajno nezmožen za delo, saj imam tako fizične bolezni kot tudi težko neozdravljivo duševno bolezen (stanje bolezni se ves čas spreminja in bolezen zaradi nevroloških napak v možganih ni ozdravljiva), ki mi onemogoča normalno življenje, životarim s 400 euri na mesec in moram zato ves čas prositi CSD in vlagati prošnje za socialne transferje, čeprav nisem kriv za svoje bolezni. Bolezni sem podedoval po prednikih in so žal izbruhnile na plan šele po nenehnih stresih, ki sem jih doživljal tudi na delovnem mestu.

Moj predlog je, da se izenačijo prihodki delovnih invalidov I.kategorije, ki so trajno nezmožni za delo in prihodki invalidov, ki jim je bila priznana invalidnost pred polnoletnostjo. Tudi delovni invalidi tako kot ostali invalidi nismo mogli vplivati na potek bolezni, niti na to, kdaj bo bolezen izbruhnila oz. kdaj se bo nesreča zgodila. Zakaj smo prvi denarno oškodovani v primerjavi z drugimi.

20 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR I Invalid I.kategorije 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji