Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Določitev najnižjega zneska nadomestila za delovne invalide, ki prejemajo delno nadomestilo in so iskalci zaposlitve

179 OGLEDOV 1 KOMENTAR

Delovnim invalidom, ki prejemajo delno nadomestilo, 4 ure pa so še delovno zmožni in so iskalci zaposlitve se je zgodila velika krivica.

Pred leti so prejemali dohodek kot osnovno plačo- nadomestilo in razliko do plače, nato so to ukinili in ne prejemajo nobene razlike, samo nadomestilo za 4 ure, niso krivi, da ne morejo več iz zdravstvenih razlogov opravljati dela, ZPIZ jih obravnava kot ničvredne brez dostojanstva človeka, čeprav so svoje zdravje izgubili na težkih fizičnih delih.

Popravite krivico in jim vrnite kar jim pripada in naj bo za vse enako, ne pa da v enem obdobju dobijo ene pravice, spet se ukinjajo na slabše, to je nedopustno, ker z 250.- 400,00 eur ni možno preživeti.

Tudi za delovne invalide, ki so na zavodu za zaposlovanje je treba poskrbeti in jim vrniti dohodek, ki jim je pripadal pred leti- mislim da se je ukinil 2012, ne more se obravnavati državljanov kot se nekomu v vladi zazdi in se ukinjajo pravice, ki bi morale biti za vse enake, zavedajte se, da vsak trenutek lahko pomoč potrebujete tudi vi.

13 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 23 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR O OBUPANI 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji