Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Priznanje in pozitivna vzpodbuda davkoplačevalcem

253 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Sem predstavnik mlade generacije IT ekspertov, ki je za svoje znanje nadpovprečno dobro plačana. Delam za plačo in moj efektivni neto izkupiček glede na stroške delodajalca je manjši od 45%. Prijatelji, večinoma podjetniki ali samostojni podjetniki se mi posmehujejo, češ, da sem neumen, da financiram to državo, medtem ko so oni pri enakih ali večjih zneskih efektivno obdavčeni 30%, 20%, ali celo manj kot 10%.

Mentaliteto družbe, kjer se plačevalce davkov zasmehuje je potrebno obrnit. Plačevanje davkov, ki prispevajo k celotni skupnosti, bi morala biti stvar ponosa.

Predlagam program poimenovanja infrastrukturnih in drugih projektov, ki se financirajo skozi davke po plačnikih davka, s čimer se jim prizna doprinos k skupnosti. Strošek projekta naj bo faktor plačanih davkov in prispevkov. Konkreten primer: ko se zgradi most v vrednosti 300.000 EUR, se (lokalnemu) davkoplačevalcu, ki je v preteklih letih vplačal 300.000 EUR davkov in prispevkov ponudi možnost poimenovanja mostu. Program naj bo v prvi vrsti namenjen fizičnim osebam in samostojnim podjetnikom.

8 glasov

14 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR A Anonimni Davkoplačevalec 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji