Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Sprejem beguncev

306 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Predlagam, da Vlada premisli o načinu sprejemanja beguncev v Slovenijo. Večina jih zapusti Slovenijo in gre v Nemčijo, ta pa je pričela z vračanjem v države prve registracije. Poglejte: www.rtvslo.si/evropska-unija/vec-kot-40-000-beguncev-v-nemciji-zaprosilo-za-azil-ze-v-drugih-drzavah-eu-ja/687038

Glede na to, da joh toliko dejansko ne moremo sprejeti, predlagam zavrnitev vsaj tistih, ki so se registrirali na Hrvaškem.

37 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR U Uporabi svoj um 23 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


29. 12. 2023

Odziv Ministrstva za notranje zadeve

Republika Slovenija je podpisnica Konvencije o statusu beguncev in Protokola o statusu beguncev, prav tako je članica Evropske unije, zato zakonodaja s področja mednarodne zaščite ne more določati nižjih standardov oziroma vsebovati določb, ki bi bile v nasprotju z omenjeno konvencijo ali zakonodajo EU. Sicer pa Republika Slovenija v primerih, ko so tujci že vložili prošnjo za mednarodno zaščito na Hrvaškem, takšne prošnje zavrže, saj je za njihovo obravnavo pristojna Republika Hrvaška in v kolikor je mogoče (če te osebe Republike Slovenije ne zapustijo že prej in če je odločitev potrjena s strani pristojnih sodišč), so osebe, katerih prošnje so na tak način zavržene, predane Republiki Hrvaški.

Komentarji