Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Mejni prehodi ob ponovni uvedbi nadzora na slovensko-hrvaški meji

205 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Ob ponovni uvedbi nadzora na slovensko hrvaški meji in z Odredbo o določitvi mejnih prehodov s Hrvaško in Madžarsko, na katerih je med trajanjem začasnega ponovnega nadzora dovoljeno prehajati državno mejo, je bistveno zmanjšano število prehodov, kjer lahko slovenski državljani in državljani EU prehajajo mejo s Hrvaško.

Predlagam Vladi RS, da v izogib morebitnim čakalnim vrstam in zastojem, do katerih bo ob večjih konicah nedvomno prihajalo, dopolni in razširi število prehodov, preko katerih lahko slovenski državljani in državljani EU prehajajo mejo s Hrvaško.

Ni sprejemljivo, da je bilo v času pred vstopom Hrvaške v Schengen mogoče prečkati na primer mejni prehod Novokračine (kot dobra alternativa Jelšanam ob gneči) vsem slovenskim državljanom, sedaj pa to več ni mogoče! Torej je sedaj stanje celo slabše kot pred vstopom Hrvaške v Schengen, saj je za slovenske državljane in državljane EU bistveno zmanjšano število mejnih točk, kjer je mogoče prehajati mejo s Hrvaško.

Prepričan sem, da bi Vlada RS morala delovati v korist svojih državljanov in jim kljub ponovnemu nadzoru meje ne dodatno omejevati in oteževati prehajanja meje s Hrvaško.

 

12 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR O On-mb 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji