Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Aplikacija za varno kolesarjenje v Sloveniji

270 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Spoštovani predstavniki vlade,

Predlagamo uvedbo slovenske originalne kolesarske aplikacije, ki bo kolesarjem omogočila varno in enostavno navigacijo po obstoječih kolesarskih poteh ter jim nudila informacije o novih poteh, ki so v izgradnji. Takšna aplikacija bi izboljšala kolesarsko izkušnjo ter prispevala k večji varnosti in udobju kolesarjev.

Glavne funkcionalnosti predlagane aplikacije vključujejo:

1. Natančno navigacijo:

Aplikacija bo omogočila natančno navigacijo po obstoječih kolesarskih poteh in poteh z nizkim prometom, ki bodo kolesarjem omogočile varno potovanje.

2. Opozorila o nevarnostih:

Aplikacija bo opozarjala na morebitne nevarnosti na kolesarskih poteh, kot so nevarne križišča, neravne poti, kolesarske poti v gradnji in drugi potencialni problemi.

3. Preglednost in Informacije:

Uporabniki bodo lahko dostopali do informacij o različnih kolesarskih stezah, njihovi dolžini, zahtevnosti in dostopnosti, vključno s tistimi, ki so trenutno v izgradnji.

4. Sporočanje nujnih dogodkov:

Aplikacija bo omogočila kolesarjem, da hitro sporočijo nujne dogodke, kot so nesreče ali druge težave, kar bo pripomoglo k hitrejšemu odzivu reševalnih služb.

5. Kolesarske skupnosti:

Aplikacija bo spodbujala kolesarske skupnosti, tako da uporabniki lahko delijo svoje izkušnje, poti in nasvete.

6. Podpora večjim mestom:

Aplikacija bo imela posebne funkcionalnosti za večja mesta, kot so sistemi za izposojo koles in integracija z javnim prevozom.

7. Zmanjšanje uporabe PDF datotek:

Aplikacija bo zagotovila enostaven dostop do informacij brez potrebe po iskanju PDF datotek, kar bo izboljšalo uporabniško izkušnjo.

S takšno aplikacijo bi Slovenija lahko postala bolj prijazna kolesarjem, spodbujala zdrav način prevoza ter zmanjšala tveganje za nesreče in konflikte med kolesarji in drugimi udeleženci v prometu. Hkrati bi omogočila sledenje in obveščanje o novih poteh, ki so v izgradnji, kar bi dodatno spodbudilo kolesarjenje.

Predlagamo, da se za izvedbo tega projekta oblikuje posebna delovna skupina, ki bo sestavljena iz strokovnjakov s področja prometa, informacijske tehnologije, varnosti v cestnem prometu in urbanističnega načrtovanja. Prav tako bi bilo potrebno zagotoviti sredstva za razvoj, vzdrževanje in promocijo aplikacije.

S spoštovanjem

2 glasova

15 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevž. 20 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji