Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Ustavitev vojaške in finančne pomoči Ukrajini

1390 OGLEDOV 73 KOMENTARJEV

V času ko je Slovenija in večina članic EU v globoki recesiji in se ocenjuje stopnja inflacije 10 in več %, posledično brezposelnost in nerazumno pomanjkanje delovne sile, predlagam vladi da ukine in na strateškem svetu ter članicam gospodarske skupnosti EU predlaga:

• takojšnjo ukinitev vsake vojaške pomoči, ki podaljšuje krizno stanje, ki ga je prav Ukrajina povzroča s svojim trmoglavim vztrajanjem. Istočasno pa množice Ukrajincev letujejo na plažah EU, ter se gredo turizem po svetu.

• takojšnjo ukinitev finančne pomoči gospodarskemu razvoju Ukrajine. Ta ima namreč večino žitnic, s katerimi izsiljuje Eu, Azijo in Afriko, kjer kuje dobičke, hkrati pa se zgovarja na revščino.

Čas je, da se mi in Evropa, pobrigamo za našo domovino naš narod in rešujemo svoje probleme tako socialne kot gospodarske.

143 glasov

33 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 29 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR O obhodnik 38 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


4. 12. 2023

Odziv Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Mineva dvajset mesecev od začetka ruske nezakonite in neizzvane agresije proti Ukrajini. Rusija nadaljuje z neupravičenim dnevnim obstreljevanjem ter raketiranjem mest, civilistov in civilne infrastrukture po vsej Ukrajini.

Slovenija tako kot velika večina držav, ki spoštujejo temeljne človekove pravice in humanitarno pravo, ostro obsoja rusko agresijo proti Ukrajini in poziva k takojšnjemu umiku ruskih vojaških sil s celotnega teritorija mednarodno priznane Ukrajine.

Ukrajina ima kot napadena država po mednarodnem pravu (med drugim 51. člen Ustanovne listine OZN) pravico do samoobrambe, zato je Ukrajina deležna vseh vrst pomoči mednarodne skupnosti. Tudi Slovenija pomaga Ukrajini po svojih najboljših močeh in upoštevajoč naše zmožnosti in kapacitete. Ukrajini pomagamo humanitarno, s sprejemom beguncev, z orožjem, politično in moralno, zato ker na ta način branimo vrednote, ki zagotavljajo mir in varnost celotni Evropi.

Komentarji