Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Prenova portala glede potrebe prejetih glasov - sprememba pravil za aktivni uporabnik.

92 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

Iz razloga povečanja prijav uporabnikov se verjetno dvigne število potrebnih glasov in v kolikor se to par krat ponovi se lahko portal ugasne. Kajti le malo predlogov bo šlo skozi.

 

Rešitev: Dobro bi bilo spremenit sistem in takšne, ki se registrirajo le za en predlog nakako držat, da ne vplivajo na celoten portal. Kajti določeni predlogi imajo veliko prijav in glasov (nadpovprečno).

 

Kajti v kolikor bom ugotovil, da je mogoče doseči dovolj glasov le za vsaki 30 predlog - bom podvomil v smiselnost portala.

 

Dopolnitev:

Sistemska rešitev: V kvoto glasov se naj upošteva vsak, ki je vsaj 3x glasoval in takrat naj se seveda dvigne prag. Dodatno se naj obravnavajo predlogi, ki imajo ob zaključku vsaj polovico kvote in nobenega glasa proti. Po 1 mesečnem roku neglasovanja se naj avtomatsko takšni registrirani uporabniki odštejejo od potrebne kvote. Žal predvidevam, da se trenutno kot aktivni šteje vsak novo registriran.

 

predlagam.vladi.si/kako-deluje

 

Kajti iz razloga 1 predloga se je celotno ravnovesje porušilo iz 866 aktivnih članov v zelo kratkem času na 1533 (polovico kratkotrajno aktivnih).

AVTOR 5 5r 8 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Predloge za spremembo delovanja predlagam.vladi.si objavite na https://predlagam.vladi.si/info/predlagaj-izboljsavo-orodja

Komentarji