Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Skupina Wagner naj se razglasi za teroristično organizacijo

477 OGLEDOV 64 KOMENTARJEV

Slovenska vlada naj rusko skupino plačancev Wagner uvrsti na seznam terorističnih skupin, kar posledično pomeni, da je članstvo ali podpora tej organizaciji nezakonita.

Wagner je nasilno in uničujoče vojaško orodje Vladimirja Putina, njegovo delovanje v Ukrajini in Afriki pa predstavlja grožnjo svetovni varnosti.

Wagnerjeve nenehne dejavnosti služijo le političnim ciljem Kremlja.

Wagner je namreč igral ključno vlogo pri ruski invaziji na Ukrajino, deluje pa tudi v Siriji in afriških državah, vključujoč Libijo in Mali. Borci so bili obtoženi nešteto kaznivih dejanj, tudi ubijanja in mučenja ukrajinskih državljanov. Že leta 2020 so ZDA navedle, da so Wagnerjevi vojaki v okolici libijske prestolnice Tripoli postavljali mine, skupina pa naj bi izvajala usmrtitve in mučenja v Maliju in Srednjeafriški republiki.

Wagner naj stopi ob bok drugim prepovedanim organizacijam, kot sta palestinski Hamas in nigerijski Boko Haram. Z vladno odredbo naj se podpora skupini, vključno z organizacijo srečanj, namenjenih spodbujanju dejavnosti, izražanjem podpore ciljem skupine ali razstavljanjem zastave oziroma logotipa, opredeli kot kaznivo dejanje. Za prekršek se lahko izreče zaporno in denarno kazen.

13 glasov

24 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 36 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR F Ferenc 149 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji