Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

ZOro - Proizvodnja

110 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Pozdravljeni,

Proizvajalci imamo težavo , ker smo v zakonu spregledani na kar nekaj področjih.

Na kratko povzemamo problematiko, ki nas trenutno ovira pri pridobivanju nabavnega dovoljenja za orožje karlibra, katerega proizvajamo in potrebujemo slediti CIP standardu, ter naše strelivo testirati in izpolnjevati vse CIP in Eu pogoje. Mi moramo slediti vsem Evropskim proizvajalcem, ki že delajo CIP certifikat za strelivo in smo za ta namen že realizirali balistični laboratorij z vso opremo.

Proizvodnja v Slo na tem področju ni urejena in spet smo naleteli na veliko težavo, ker nam nihče ne more pomagat ne na MNZ ne na UE, glede naše VLOGE.

Na UE nimajo sistemske rešitve, v zakonu ni bila proizvodnja nikoli predvidena, niti navodil MNZ kako naj rešijo našo vlogo, ker ni zakonske podlage. Na MNZ predlagajo , da prosimo VLADO za pomoč in dopis za odobritev možnosti nabavnega dovoljenja za proizvajalce, ker zakon glede nas še ni urejen oz. ni dopolnitve. Za nabavno dovoljenje ne moremo zaprositi iz razloga lov-a , športa ali varnosti, ker nismo nič od tega. Smo proizvodnja, ki izpolnjuje vse Eu standarde za varno proizvodnjo streliva.

Hvala Za vse povratne informacije

Lepo vas pozdravljamo

 

1. slovenska proizvodnja streliva

Los Ammo d.o.o.

Stara Vrhnika 161

1360

 

 

AVTOR S Suzana D DS 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Ni predloga sistemske spremembe.

Komentarji