Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Izvedba sanacije na poplavnih območjih-samo upravičencem

233 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Vsakodnevno poslušamo,kot lajno kako in kaj .Slepov pa nobih uporabni.

Moj predlog

-vsaka hiša ki je poškodovana dobi državno oznako.Oznaka je zavedena v sisteme,kjer so slike objekta,koordinate ,priloženi gradbeni načrti,gradbeno dovoljenje in lastništvo.Če teh dokumentov ni potem tudi zahtevka ne more bit(4 /kadar je več lastnikov/upravičencem država ne more gradit 4 hiše.Kadar je hiša ,kjer biva več družin.Najemniki niso upravičeni do gradnje -upravičeni so ,da jim država najde nadomestno -začasno stanovanje in do delnega povračilo iz zakona.

-V primeru,da je hiša bila zgrajena na kredit,potem mora imeti zavarovalno polico,katera na žalost kreditojemca mora biti plačan.Zavarovalno polico je sestavljala banka in ne kreditojemalec!!

.To škodo mora pokrit v celoti zavarovalnica in ne ubogi lastnik.Banka in zavarovalnica se poravnata,del kupnine (tisto kar je že odplačano se vrne lastniku)

-Cenitev poškodovane nepremičnine mora biti izvedena z strani Sodnih cenilcev in sicer cena pred in cena po poškodbi.

-Hiša se ocenjuje za A podiranje/B podiranje zaradi možnosti ponovnih poplav/C delna sanacija/D sanacija

-Hiše ,ki so A in B,tem se zagotovi prebivališče znotraj delovnega kraja drugje,stanovanje izven kraja(potem pa se sam izjasni v roku 6 mesecev pravno obvezujoče.V tem času banke in zavarovalnice morajo rešiti vse škodne primere,tukaj ni ah in oh nismo meli časa itd.

-Delne sanacije in snacije se morejo oceniti ali je možno stanovati(tukaj more gradbena stroka opravit delo v roku 6 mesecev,če ni kadra se najame zunanje izvajace iz tujine preko Eu pomoči),če ni se jih prav tako preseli v nadomestna prebivališča.Starejši se nastanijo v domu za ostarele kjer strošek krije država prav tako za najeta stanovanja v času sanacije.

-V mestih se do 1.11 mora obnovit vsa vodovodna in kanalizacijska infrastruktura,mobilne postaje se morajo prestavit na območja kjer bo nemoten signal.Postaje morajo biti grajene protiresno in poplavno .Delo in investicija je strošek mobilni operaterjev.

-V gradnjo nadomestno hiše izdelat državni razpis na nivoju evrope ne samo na nivoju države .Zaradi kapacitete hiš.

-Hiše morajo biti ekološko naravnane z ekološkimi materiali,nizkopritlične z 2 parkirnima pokritima mestoma,kvadrature približno sedanjimi vendar ne več kot 100m2,projektirane na geoloških stabilnih tleh.Tam kjer je možno in ne tam kjer oškodovanec želi.

-Zaradi cenejše gradnje mora biti narejeno kot naselje in ne kot posamezna hiša ,kjer se strošek bistveno poveča in uzurpira okolico.Čas gradnje je dosti krajši,konec koncev želijo čimprej v svoj dom.

-Gradnja mora trajata od Marca 2024 do Oktobra 2024.Cena hiše med 70-80.000 eu.Država se odpove DDV prav tako komunalnimi prispevkov ni.Hiše morejo biti delno opremljene kopalnica in kuhinja.Brez ele aparatov.

-Kdo bo dobil odškodnino od zavarovalnice bo vplačal ceno hiše,tudi celotno,če bo dobil povrnjeno več kot je cena hiše-mora biti transparentno.(vsaka hiša zato dobi svojo oznako ,da ne bi prišlo do ponarejanja in okoriščanje nekaterih in transparetno do EU in porabljenih sredstev.

--Sredstva od odškodnin in bank morajo imeti za vsako hišo svoj bančni fiduciarni račun,zaradi transparetnosti do lastnika.

-Če sredstev za nakup nima dovolj ,lahko najame nov kredit z moratorijem 1 leta ,z 3% letno obrestno mero.Velja samo za rešitev stanovanjske problematike

-Za obnovo oz sanacijo škode naj bi veljali isti pogoji.Za obnovo pritegnit zunanje izvajalce z razpisom( drugi tir in tuneli)Čas sanacije isti Mar-Oktobra.

Sem pa proti prisiljevanju ljudi v neke delovne sobote in prisilna dela ,ker bo ta denar poniknil v žepih lastnikov kapitala iz tujine.Vsak ki je imel namen in še ima lahko pomaga ,z fizičnimi deli,prostovoljnimi prispevki in humanitrno pomočjo.Z takšnim načinom pa sigurno ne

6 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T Tomaž Trpin 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji