Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Preusmeritev vseh sredstev za poplavno situacijo

149 OGLEDOV 2 KOMENTARJA

Odgovornim predlagam, da nemudoma poiščejo način, da se čim več in dovolj sredstev nameni za sanacijo nastale škode in ustrezno opremo ter nadomestilo gasilcem, CZ in ostalim, ki so prisotni na terenu.

Tudi če je potrebno ustaviti ali odložiti kakšen državni projekt. Nič ne more imeti višje prioritete kot varnost državljanov. Izgovor, da ni dovolj denarja, medtem, ko se povišujejo javne plače in investira v vojsko ter ostale "organizacije", enostavno ne more obstajati.

Mogoče razmislite tudi o omejitvi podražitev zavarovalnih premij. Letos so se, začuda enotno pri vseh zavarovalnicah, brez razloga zvišale za 15-20%. Po današnjih dogodkih bodo zavarovalnice imele razloge za to. Na koncu bodo spet imele visok dobiček, ki ga bomo plačali državljani. Tudi tisti, ki so v tej ujmi utrpeli nepredstavljivo izgubo.

Prej izvem po poročilih, da ste se šele zdaj spomnili spreminjati zakonodajo, ki bi omogočala lažje intervencije. A mudilo se je povišati davke podjetnikom, pa seveda obdavčiti premoženje. Premoženje, ki ga je mnogim danes odplaknila voda. Marsikje ne bo ničesar primernega za obdavčitev.

Predlagam torej takojšnjo in ustrezno reorganizacijo javnih projektov in preusmeritev vseh sredstev v reševanje poplavne situacije. Ljudje prestrašeni čakajo noč, država pa še kar neodgovorno (in že 30 let) razmetava z denarjem. Prosim za resen odgovor, ne prepisovanje zakonskega akta, kako je to urejeno danes. Potrebna je sprememba!

4 glasovi

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR J Janko Motornik 17 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji