Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Terenska prisotnost ministrice za infrastrukturo

326 OGLEDOV 15 KOMENTARJEV

Spoštovani,

Državno cestno omrežje je po večini v sramotnem stanju. To še posebej velja za večino magistralnih cest, ki vodijo od državnih mej proti avtocestnemu križu.

Na teh cestah je vozišče v katastrofalnem stanju, ceste nimajo 3. pasu v obeh smereh za namen prehitevanja počasnejšega prometa, krpanje v preteklosti pa povzroča silno neudobno in skoraj nevarno vožnjo. Zaradi takega stanja cest zagotovo ob pogosti rabi nastaja tudi materialna škoda na vozilih uporabnikov. Poti iz recimo Metlike, Tolmina, Dravograda... do AC križa so enostavno nevarne, da o neudobnosti in časovni potrati niti ne izgubljam besed.

Davkoplačevalci smo pred zakonom enaki in dolžni plačevati davke državi, ki se mačehovsko obnaša do svojih državljanov, ki živijo dlje od AC križa oz. ob državnih mejah. Belokranjci npr. imajo lepše in bolj urejene cestne povezave s sosednjo R Hrvaško kot pa npr. z Novim mestom, kjer so recimo delovna mesta in edina bolnišnica v regiji.

Z namenom izboljšanja stanja predlagam, da ministrica za Infrastrukturo, ki je poklicana za ureditev tega področja, na lastni koži skusi, s čim se vsak dan spoprijemajo ti ljudje. Morda bo takrat doumela in razumela, da je potrebno cestno omrežje nemudoma obnoviti in deloma preurediti.

Predlagam, da predsednik Vlade RS g. dr. Robert Golob na podlagi 2. odst. 14. člena Zakona o Vladi RS poda ministrici za Infrastrukturo ga. mag. Alenki Bratušek obvezujoči napotek, da v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in ministrico ga. Sanjo Ajanović Hojnik ustanovi več terenskih pisarn po oddaljenih krajih v RS, kjer bo ministrica po določenem urniku redno osebno prisotna in od koder bo vodila in usmerjala svoje Ministrstvo za Infrastrukturo z namenom izboljšanja in prenove državnega cestnega omrežja v RS.

Za odgovor se zahvaljujem.

Lep dan,

Borut Dolar

16 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B Borut Dolar 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji