Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Oskrba bolnika po poškodbah

113 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Po odstranitvi mavca na Polikliniki v Lj. bi morali vsakemu pacientu nogo/roko ipd. ustrezno oskrbeti, torej umiti in mu nato takoj, še isti dan oz. najkasneje naslednji dan omogočiti obravnavo pri fizioterapevtu, ki pacienta pregleda in oceni ter mu predpiše ustrezne terapije in nadaljuje z obravnavo. Ne glede na to ali gre za kompliciran zlom, ki je potreboval operacijo ali zgolj takojšnji mavec.

Realnost je seveda drugačna.

Ko ti odstranijo mavec te pošljejo na rtg in nato k zdravniku, ki te komaj pogleda, nekaj pove, morda potipa, reče naredi korak in nato dobiš zgibanko z vajami, nalog za fizio ali toplice, če imaš srečo. Prepuščen si sam sebi. Z nogo/roko ne moreš početi nič, ne dobiš niti elastičnega povoja (na izvid seveda napišejo), ker ga nimajo, ponujajo ti povoj za rane, ker se špara in te pošljejo v lekarno. Elastičen povoj stane še ne 20€...Milijoni pa letijo na javnih naročilih.. Odideš na berglah ali če imaš srečo, da gre za roko jih nimaš.. Pošljejo te domov, kjer s hitro napotnico prideš na vrsto na fizio čez 2 meseca. Do takrat se znajdi.

Vsak mesec vsak plačuje za zdravstvo veliko, oskrba je pa pod nivojem. Bogi ljudje, ki si ne morejo privoščiti samoplačniške fizio in drugih terapij, ker seveda, če ne dobiš prave oskrbe si spet v kolesju zdravstva.

Zbudite se, ker zdravstvo je že razpadlo. Plačujemo pa za brezveze, ker je oskrba že tako osnovna, slaba.

AVTOR K Katk 15 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

ne vsebuje jasnega predloga sistemske rešitve izpostavljene tematike.

Komentarji