Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Poenostavitev preglednost in ažurnost e-uprava

199 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Ministrstvo za javno upravo na na svoji spletni strani vzpostavi pregleden iskalnik po storitvah e- uprave, naj dodajo iskalnik po ministrstvih in drugih organih in javnih podjetjih, ter naj naredi to pregledno in ne da je vse nekje napol skrito.

Od ponudnikov se naj zahteva ažurnost (npr. za IJPP, ko storitve niso na voljo, ker javne šole ne bodo ažurirale podatkov do sredine avgusta), isto je s CSDji.

Človeku najbolj dvigne pritisk, ko od MJU dobi odgovor v stilu " tako pač je".

30 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR A andrejček 38 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22. 8. 2023

Odziv Ministrstva za digitalno preobrazbo

Na postavljen predlog je precej težko natančno odgovoriti. Zadevo lahko razdelimo vsaj na naslednji točki:

  1. Na eUpravi je bil iskalnik zastarel, zato smo ga začasno umaknili in je v pripravi nov. Predviden plan ponovne aktivacije iskalnika na portalu eUprava je september 2023. Iskanje storitev po organih in drugih institucijah je trenutno urejen na povezavi, kjer so na desni strani tudi filtri, ki olajšajo iskanje.
  2. Kar se tiče IJPP na žalost upravljavci portala eUprava nimamo nobene možnosti vplivati na njih, smo pa opozorili Ministrstvo za infrastrukturo na problematiko. Šole so imele do 1.8.2023 obvezo, da v centralno evidenco vpišejo podatke o vpisu v novo šolsko leto. Glede na to, da se vloga za odobritev subvencionirane vozovnice na portalu eUprava normalno oddajajo, predvidevamo, da so podatki vpisani. 

Kar se tiče odgovorov v smislu »tako pač je«, na eUpravi tega ne poznamo, saj se neprestano trudimo, da portal živi, se nadgrajuje, dopolnjuje, izboljšuje, tudi glede na predloge uporabnikov.

Komentarji