Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Izvedba arbitražnega sporazuma za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško

164 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Predlagam, da vlada izpelje izvedbo arbitražnega sporazuma za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško.

Spodaj predlog, kako bi to lahko izpeljali:

1. Diplomatski pristop: Slovenija bi morala odpreti dialog z nasprotno stranjo in izraziti pripravljenost za nadaljnje pogovore ter iskanje kompromisnih rešitev. Diplomatski pristop bi omogočil odkrivanje skupnih interesov in razumevanje stališč vpletenih strani.

2. Izvajanje odločbe arbitražnega sodišča: Slovenija bi morala spoštovati odločitev arbitražnega sodišča in jo izpeljati v praksi. To vključuje izvajanje potrebnih ukrepov za določitev morske meje in priznanje ter spoštovanje pravic, ki izhajajo iz odločitve.

3. Sodelovanje z mednarodno skupnostjo: Slovenija bi morala aktivno sodelovati z mednarodno skupnostjo in iskati podporo mednarodnih partnerjev za izvedbo arbitražnega sporazuma. To vključuje posvetovanje s prizadetimi državami, mednarodnimi organizacijami in drugimi relevantnimi akterji.

4. Oblikovanje mehanizmov izvrševanja: Slovenija bi morala vzpostaviti učinkovite mehanizme za izvrševanje odločitve arbitražnega sodišča in reševanje morebitnih sporov ali nesoglasij, ki bi se lahko pojavili med postopkom izvedbe sporazuma.

5. Informiranje javnosti: Slovenija bi morala aktivno informirati domačo in mednarodno javnost o svojih prizadevanjih za izvedbo arbitražnega sporazuma. Transparentnost in odprtost procesa bosta okrepili zaupanje v delovanje države ter pripomogli k ustvarjanju širše podpore za izvedbo sporazuma.

16 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Sončni Avatar 93 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji