Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Sodelovanje na Evroviziji

94 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Čeprav je Evrovizija dolgoletni dogodek, predlagam da se Slovenija več ne udeležuje tega tekmovanja.

Prvič, na Evroviziji se ohranja osredotočenost na površne elemente, kot so kričeči kostumi, privlačne melodije in vizualno osupljivi nastopi, na račun pristnega glasbenega talenta in umetniškega izražanja. Ta poudarek na spektaklu pogosto vodi v zasenčenje dejanske kakovosti pesmi in nastopov, zaradi česar se dogodek spremeni bolj v tekmovanje priljubljenosti kot v praznovanje glasbene moči.

Drugič, sistem glasovanja, ki vključuje politična zavezništva in blokovsko glasovanje, lahko spodkopava poštenost in integriteto tekmovanja. V nekaterih primerih lahko države glasujejo na podlagi geopolitičnih vidikov ali kulturnih pristranskosti in ne na podlagi zaslug pesmi.

Tretjič, cena sodelovanja se vsako leto viša. Leta 2015 je projekt Pesem Evrovizije RTV Slovenijo (oz. davkoplačevalce) stal približno 120.000 evrov.

Leta 2022 se je ta znesek dvignil že na 210.000 evrov. Da ne prištevamo zraven še strokov za Emo, potnih stroškov, stroškov nastanitve, itd.

Nedolgo nazaj je tudi programski svetnik Sašo Hribar pozval k temu, "da se nekaj let Evrovizije ne bi smeli udeleževati, saj za slabe uvrstitve leto za letom nihče ne prevzame odgovornosti."

AVTOR I Ivan Horvat 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

zadeva ni v pristojnosti Vlade RS – predlog posredujte na RTV Slovenija

Komentarji