Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Javna uprava

329 OGLEDOV 22 KOMENTARJEV

Predlagam da se v javi upravi postavijo omejitve dostopa do facebooka in družbenih omrežij le te se blokira saj zabava na teh omrežjih med delovnim časom n primerna prav tako se prepove uporabo osebnih telefonov postavijo se blokade signala

31 glasov

10 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR 1 1predlog1 2 predloga
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


26. 6. 2023

Odziv Ministrstva za digitalno preobrazbo

Omejevanje dostopa do Facebooka in družbenih omrežij ter blokade pri uporabi osebnih telefonov v državni upravi bi bilo neustavno, razen na mestih, kjer je to zahtevano zaradi varnostnih okoliščin. 

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo imamo sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije za orodja, ki pomagajo ljudem pri širjenju znanja, ozaveščanju o številnih možnostih, ki lajšajo vsakdanja opravila, pa tudi pri doseganju boljših rezultatov dela. Družbena omrežja služijo tudi pridobivanju znanja, informacij in ozaveščanju.

Državni uslužbenci v službenem času v glavnem ne uporabljajo teh orodij za zabavo; če pa bi se taki primeri vendarle zgodili, bi jih bilo potrebno obravnavati individualno. Rešitev, da bi zaradi morebitnih redkih primerov nezaželenih pojavov sprejemali splošne prepovedi, ne bi imela pozitivnih učinkov pri veliki večini državnih uslužbencev, ki uporabljajo zasebne telefone in družbena omrežja odgovorno. 

Če pa kdorkoli, kjerkoli v državni upravi opazi, da mu je bila določena storitev onemogočena ali izvedena slabše zaradi neprofesionalnega odnosa in uporabe družbenih omrežij v službenem času, bo naredil največ, če bo na tako konkretno neprimernost nemudoma opozoril s pritožbo. Nenazadnje je dobro delovanje javne uprave naša skupna skrb in prizadevnost.

Komentarji