Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Šolanje zdravnikov in nižji kriteriji za vpis na Medicinsko fakulteto

334 OGLEDOV 12 KOMENTARJEV

Zaradi primankovanja zdravnikov predlagam nižji kriterij za vpis na Medicinsko fakulteto in s tem povečano število študentov medicine. Glede na brezplačno šolanja, prav tako podpis pogodbe o šolanju (mogoče tudi za ostale deficitarne poklice). Bodoči zdravnik bi sklenil pogodbo za delovno razmerje v R Sloveniji za določeno obdobje (protivrednost šolanja). V kolikor posameznik v določenem času ne dobi zaposlitve si lahko poišce službo v tujini. Slovenija šola gospode zdravnike, ki kmalu po študiju iščejo službo v bližnji Avstriji ali drugje.

26 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR T Tomec 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


5. 3. 2024

Odziv Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Pojasnjujemo, da pogoje za vpis v visokošolski študij ureja Zakon o visokem šolstvu in da sta s predlogom za znižanje kriterijev za vpis Medicinska fakulteta Univerze v Ljubljani in Medicinska fakulteta Univerze v Mariboru že seznanjeni, saj je sama priprava študijskih programov v pristojnosti visokošolskih zavodov.

V zvezi s predlaganim podpisom pogodbe o šolanju oziroma zaposlovanjem zdravnikov pa sporočamo, da se rešitve v zvezi z navedenim iščejo v okviru Strateškega sveta za zdravstvo: Strateški svet za zdravstvo | GOV.SI, ki ga sestavljajo članice in člani z različnih strokovnih področij.

Komentarji