Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Spletna stran vlade gov.si

1231 OGLEDOV 20 KOMENTARJEV

Spletna stran vlade gov.si je katastrofalna. Sedaj je vse "zmetano v isti koš". Brez iskalnika se ne najde praktično ničesar, iskalnik pa ne funkcionira dobro. Včasih tudi ne veš, kaj bi sploh vpisal v iskalnik, če tematike ne poznaš dobro. Tudi obseg vsebin je sedaj manjši. Prejšnje spletne strani, ko so bile vsebine strukturirane po ministrstvih in drugih organih, znotraj tega pa po delovnih področjih, so bile boljše - bolj pregledne - zato predlagam preoblikovanje spletnih strani na prejšnji sistem oziroma strukturo, ob hkratnem delovanju bolj kakovostnega iskalnika in ažurnih posodobitvah vsebin.

70 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR K Klavdija1 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 2. 2023

Odziv Ministrstva za javno upravo

GOV.SI je osrednje spletno mesto državne uprave, na katerem gostujejo vsebine vlade, ministrstev, organov v sestavi, vladnih služb, upravnih enot in diplomatsko-konzularnih predstavništev. Z ukinitvijo samostojnih spletnih mest organov državne uprave in vzpostavitvijo centralnega spletišča smo zagotovili enotno uporabniško izkušnjo in spoštovanje standardov dostopnosti spletnih vsebin. Informacije vseh organov so predstavljene na enoten način, z enotno strukturo in v uporabniku prijaznem jeziku. Vsebine so organizirane v smiselne vsebinske sklope (npr. kultura, socialna varnost, podjetništvo in gospodarstvo), tako da uporabniku ob iskanju informacij ni treba vedeti, spletno mesto katerega ministrstva mora obiskati, da bi našel želene informacije. Takšna organizacija vsebin tudi omogoča povezovanje resorjev na skupnih temah in vodi k celovitejšim vsebinskim sklopom, ki so neodvisni od strukture organiziranosti državne uprave. Z vzpostavitvijo GOV.SI smo vpeljali tudi zbirke, kjer so na enem mestu zbrane istovrstne vsebine celotne državne uprave (na primer: delovna mesta, storitve, projekti in programi, novice, dogodki, javne objave).

Znotraj osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI so organi ohranili svoje vstopne in predstavitvene strani ter sezname delovnih področij. Tako smo se prilagodili uporabnikom, ki bi želeli do informacij dostopati preko delovnih področij posameznih organov, torej tako, kot je bilo pred vzpostavitvijo spletišča GOV.SI.

 Zavedamo se, da uberete uporabniki različne poti do informacij na GOV.SI (preko spletnih iskalnikov, z uporabo iskalnika na GOV.SI, s klikanjem po področjih, z dostopom preko predstavitvenih strani organov, …), zato se bomo tudi v prihodnje trudili, da boste, ne glede na vaš izbrani način poti, želene informacije tudi našli.

Komentarji