Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Iniciativa slovenskih zdravnikov naj postane posvetovalni organ ministra za zdravje

531 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Predlagam vladi, da Iniciativi slovenskih zdravnikov podeli poseben status posvetovalnega organa ministra za zdravje.

Velika skupina zdravnikov zbranih v Iniciativi slovenskih zdravnikov, opozarja na strokovne članke in mnenja svetovne medicinske stroke, ki se razlikujejo od tistih, ki se pojavljajo v medijih.

Zato naj se vzpostavi poseben posvetovalni organ, ki bo ministru za zdravje redno predstavljal strokovne, znanstveno dokazane ugotovitve medicinske stroke tistih, ki cepiva ne vzpodbujajo.

Švedska je imela svoj "najbolj uspešen in ne invaziven" model reševanja covid krize na svetu, zakaj ne dovolimo slovenskim strokovnjakom, da predstavijo druge možnosti in ugotovitve, kot smo jih poslušali v času prejšnje vlade SDS, Nsi, ...?

www.slovenskizdravniki.si

28 glasov

13 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR V Vanja se ne klanja 61 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


20. 1. 2023

Odziv Ministrstva za zdravje

Na nivoju Ministrstva za zdravje deluje Zdravstveni Svet, ki je svetovalni organ ministra. Člani Zdravstvenega sveta so strokovnjaki (znanstveniki in raziskovalci), ki poznajo uveljavljene pristope pridobivanja relevantnih dokazov za odločitve v zdravstvenem sistemu. Nove strokovne pobude je potem takem potrebno usmeriti na tiste, ki imajo ustrezne kompetence za ocenjevanje in presojo strokovnih in znanstvenih informacij in tako pravilno svetujejo ministru spremembe doktrine posameznega področja.

Komentarji