Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Predlog za kontakt ministerstev z državljani

647 OGLEDOV 20 KOMENTARJEV

Predlagam, da se na vsakem ministrstvu določi oseba, ki bo odgovarjala na pošto nas državljanov. Sama sem se do sedaj obrnila na Ministrstvo za šolstvo , nekajkrat, ker sem bila aktivna v šoli, Ministrstvo za zdravje enkrat in pod to vlado na Ministrstvo za infrastrukturo, tudi enkrat. Nikoli nisem dobila nobenega odgovora. Počutim se precej bedasto ob tem, ker menim, da bi neko sodelovanje med državljani in vlado moralo biti tudi po volitvah. Upam, da ta stran" Predlagam vladi" kaj premakne v tej smeri

Hvala, lep pozdrav in uspešno delo želim

77 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR V Vlasta X 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


21. 11. 2022

Odziv Ministrstva za javno upravo

Odzivnost organov državne uprave pri odgovarjanju na vprašanja in pobude fizičnih in pravnih oseb ureja Uredba o upravnem poslovanju (v nadaljevanju: Uredba). V skladu z Uredbo je odgovornost organa oziroma njegovega predstojnika, da zagotovi izvrševaje zakonitih pristojnosti, med katere sodi tudi odgovarjanje na prejeta vprašanja (17. člen Uredbe).

Organ je v roku 15 dni dolžan odgovoriti na dopise, iz katerih je mogoče razbrati pričakovanje pošiljatelja po prejemu odgovora, če je identiteta pošiljatelja znana, ob tem pa v dopisih ne gre za vsebino, ki se nanaša na postopek, ki se še vodi pri organu, ali je njihova vsebina šikanozna ali je na bistveno podobno vprašanje že odgovoril. V zahtevnejših zadevah se rok lahko podaljša, a je o tem treba obvestiti pošiljatelja.

Opustitev priprave odgovora je lahko razlog za vložitev pripombe na delo organa, ki se mu očita neustrezno postopanje. Pripomba oziroma kritika se naslovi na ta organ. Tudi pripombo je organ dolžan obravnavati in nanjo odgovoriti. V kolikor organ ne postopa kot zapisano, se prizadeti lahko obrne na Inšpektorat za javni sektor (gp.ijsping@govpong.si), ki lahko opravi nadzor nad delom organa oziroma spoštovanjem pravil Uredbe.

Komentarji