Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Prenos reprezentančnih tekem na RTV

789 OGLEDOV 21 KOMENTARJEV

Glede na to da VSI plačujemo prispevek za RTV, je nepošteno, da so pomembne in najbolj zaželjene reprezentančne tekme (košarka, rokomet, nogomet...) predvajane na drugih DODATNO plačljivih kanalih do katerih ima dostop manj kot polovica ljudi. Reprezentančne tekme so tekme naše države in bi jih morala predavajati državna televizija, saj je za to tudi plačana! S tem se dela velika krivica športu, ker je posledično med mladimi manj zanimanja za tekme kar slabo vpliva tudi na podmladek pri posameznih igrah.

42 glasov

5 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 24 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M MaticT 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


24. 8. 2022

Odziv Ministrstva za kulturo

Ministrstvo za kulturo v zvezi s predmetnim vprašanjem navaja, da je delovanje RTV Slovenija urejeno z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija, ki določa, da je RTV Slovenija institucionalno in uredniško neodvisen javni zavod, ki opravlja javno službo na področju radijske in televizijske dejavnosti. Predmetni zakon med drugim določa tudi, da je RTV Slovenija v radijskih in televizijskih programih dolžna zagotavljati kakovostne informacije o športnih dogodkih ter spodbujati šport. Programska politika RTV Slovenija je v izključni pristojnosti Programskega sveta RTV Slovenija, ki med drugim sprejema programsko produkcijski načrt, usklajen s finančnimi možnostmi RTV Slovenija. Odločanje o tem, ali bodo posamezni športni dogodki (prenos reprezentančnih tekem) vključeni v programe RTV Slovenija, je tako v izključni pristojnosti Programskega sveta. 

Uporabniki vsebin RTV Slovenija (gledalci, poslušalci, bralci) lahko svoja mnenja, pritožbe, vprašanja in predloge naslovijo na Varuha pravic gledalcev in poslušalcev, ki je samostojen in neodvisen institut RTV Slovenija. Varuh na podlagi pritožb gledalcev, poslušalcev, bralcev in uporabnikov ali na svojo pobudo predlaga odpravljanje morebitnih nepravilnosti in predlaga ukrepe za izboljšanje razmer.

Gede na navedeno menimo, da predmetni predlog ni primeren za nadaljnjo obravnavo. 

Komentarji