Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Izstop iz Svetovne zdravstvene organizacije

2158 OGLEDOV 59 KOMENTARJEV

Vlado pozivam naj takoj odstopi od sporazuma z svetovno zdravstveno organizacijo WHO ki želijo z 189 državami sveta uvesti eno svetovno vlado (po teorijah zarote ) , zahtevam da se iz takšne organizacije WHO takoj izključi saj ogroža Slovensko suverenost , samostojnost in dobrobit državljanov. pogodba z WHO naj bi bila nad Ustavo RS , nad zakonu, kar je nedopustno in zločinsko. V medijih o tem ni ne duha ne sluha, popolna cenzura in molk, vse je usmerjeno v načrtno politični konflikt rusija-ukrajina.

Slovenski narod se je l. 1991 odločil za suverenost in samostojnost, menim da takšne organizacije kot so WHO ogrožajo obstoj Slovenije

Hvala za razumevanje

94 glasov

33 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 35 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Š škorpijon 42 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


20. 4. 2022

Odziv Ministrstva za zdravje

Od 29. 11. do 1. 12. 2021 je potekalo drugo izredno zasedanje Generalne skupščine Svetovne zdravstvene organizacije (SZO), z namenom preučiti vse vidike in prednosti, ki bi jih imela priprava SZO konvencije, sporazuma ali drugega mednarodnega instrumenta za pripravljenost in odzivanje na pandemije. Na zasedanju je bilo vzpostavljeno medvladno pogajalsko telo, ki bo pripravilo osnutek enega izmed omenjenih dokumentov, pri čemer bodov pripravo vključeni strokovnjaki iz področij javnega zdravja, mednarodnega prava in drugih relevantnih področij.

Dokument bo okvirno določal vsebinske in pravno zavezujoče obveznosti, katerih cilji bodo predvsem: preprečevanje in nadzorovanje, odkrivanje in poročanje ter priprava na grožnje javnemu zdravju, ki bi lahko povzročile pandemije, ter odzivanje nanje.

SZO in Deutsche Telekom sta podpisala pogodbo o izdelavi in dobavi odprtokodne programske opreme za namen izdajanja zdravstvenih potrdil in za preverjanje digitalno podpisanih in interoperabilnih zapisov o cepljenju COVID-19 ter drugih zdravstvenih dokumentov na zaupanja vreden in varen način ter ob največjem možnem spoštovanju zasebnosti in varstva osebnih podatkov. Pri podpisu omenjene pogodbe je šlo za zagotavljanje tehnične podpore državam članicam, na način, ki je skladen s smernicami in specifikacijami SZO, saj so številne države, ki nimajo sredstev ali možnosti dostopa do programske opreme, ki zagotavlja tovrstne storitve zaupanja, izrazile tovrstne potrebe. Torej je pogodba le podpora državam, ki trenutno nimajo dostopa do programske opreme. SZO pa ne izdaja svoja digitalna zdravstvena potrdila ali ponovno izdaja, potrjuje, podpisuje ali kako drugače priznava digitalna zdravstvena potrdila, ki so jih izdale države članice.

Komentarji