Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

E - vinjeta

432 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Glede na to, da so prišle e-vinjete, cene pa so ostale iste, predlagam, da se vsako leto poda javnosti točno finančno poročilo, kam je šel denar tudi od te razlike med prejšnjo in e-vinjeto.

Seveda s tem mislim konkretno ... za popravilo te in te ceste, strošek ...

49 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 35 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M max 108 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


10. 5. 2022

Odziv Ministrstva za infrastrukturo

Kot je razvidno že iz podanega predloga je cenovna politika v okviru novega sistema elektronske vinjete ostala nespremenjena, kar pomeni, da se iz naslova prihodkov iz naslova vinjetnega sistema cestninjenja ne pričakuje bistvenih odstopanj v primerjavi s prejšnjimi leti. Določene spremembe bodo sicer nastale zaradi nekaterih izvedenih izboljšav v okviru novega sistema elektronske vinjete (veljavnost letne elektronske vinjete 365 dni od dneva nakupa, možnost vračila sorazmernega dela vrednosti polletne in letne vinjete v določenih primerih…), vendar bo možno finančne učinke natančneje ovrednotiti šele po določenem časovnem obdobju, ko bo možno zagotoviti ustrezno primerjavo med klasičnim sistemom vinjetnega sistema cestninjenja in novo vzpostavljenim sistemom elektronske vinjete.

Na osnovi predhodno podanih obrazložitev ugotavljamo, da vašega predloga na osnovi razpoložljivih podatkov ni možno realizirati.

Komentarji