Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Boni za nakup računalniške opreme za dvig digitalne vključenosti prebivalstva

316 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Vladi predlagam, da nabor predvidenih subvencij za dvig digitalne vključenosti prebivalstva razširi še na izboljšavo in izgradnjo optičnega omrežja ter predvsem priključkov-priključitve nanj, saj vsi državljani nimajo enako kakovostnega dostopa do njega. Zato marsikdo ne more v celoti izkoristiti prednosti rabe digitalnih tehnologij.

Nekateri imajo svoje naprave še vedno priključene na zastarelo bakreno omrežje, drugi imajo optične kable položene do meje svojih parcel oz. bivališč, a se nanje ne morejo priključiti zaradi nezadostnega komercialnega interesa lastnikov kablov (Telekom, Telemach .. itd.). Tako ti kabli štrle iz zemlje tudi po več let. Če bi državljani lahko plačali (subvencionirali) priklop na optično omrežje še s pomočjo bonov, bi jim to zagotovo koristilo. Enako bi bili stimulirani lastniki optičnih kablov (telekomunikacijski operaterji), ki včasih zavlačujejo-špekulirajo s priključitvijo iz povsem komercialnih razlogov.

V ta namen bi zadevo veljalo urediti še z zakonom tako, da bi lastnik kablov oz. koncesionar, moral priklop na uporabnikovo priključno točko oz. naprave opraviti najkasneje v letu dni po izgradnji-položitvi kabla. Stari kabli, ki so bili položeni pred uveljavitvijo zakona oz. njegove novele pa v 6. mesecih.

LP

Darko Puhar

7 glasov

10 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR F freefox 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji