Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Sprememba 130.člena-potni stroški

294 OGLEDOV 12 KOMENTARJEV

Pozdravljeni,

predlagam spremembo oziroma popravek 130 člena, paragraf c, zakona o delovnih razmerjih. "(3) Če se zaradi razlogov na strani delavca strošek za prevoz na delo in z dela naknadno poveča, ima delavec pravico do povračila tako povečanega stroška za prevoz na delo in z dela, če je tako določeno v kolektivni pogodbi na ravni dejavnosti oziroma če se tako sporazume z delodajalcem."

Sporni je tukaj zadnji dostavek, kjer navaja, da je delodajalec dolžan plačati povračilo potnih stroškov z dejanskega stalnega naslova le v primeru, če je tako določeno s kolektivno pogodbo oziroma po dogovoru z delodajalcem.

V kolikor se tale dostavek črta delodajalci ne bi imeli osnove oziroma člena na katerega bi se lahko sklicevali. Tako pa dejansko dobivamo plačane potne stroške iz naslova, ki smo ga navedli ob podpisu pogodbe. In v kolikor se preseliš tekom zaposlitve v oddaljen kraj, se ti ne priznavajo dejanski potni stroški.

Vam se s črtanjem zadnjega dostavka bistveno nič ne spremeni. Meni in določenim drugim sodelavcem pa bi se poznalo ogromno.

Prosim za razmislek.

Hvala in lep večer.

7 glasov

9 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Moonlight82 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji