Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Odškodnina

410 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

130.000 zavarovanim osebam, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika več kot mesec dni pripada odškodnina, da si lahko samoplačniško omogočijo preglede!

32 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR P Predlagatelj2020 5 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


19. 9. 2023

Odziv Ministrstva za zdravje

Javni zdravstveni zavodi, kjer zaradi pomanjkanja zdravnikov izbira splošnega osebnega zdravnika ni mogoča, so odprli ambulante za neopredeljene zavarovane osebe. Zavarovana oseba, ki je stara nad 19 let in nima izbranega osebnega zdravnika v splošni dejavnosti, potrebuje pa zdravstvene storitve ali druge pravice (na primer "bolniški stalež", recept za zdravilo, naročilnico za medicinski pripomoček), se lahko zglasi v tej ambulanti. Praviloma se zavarovana oseba zglasi v ambulanti za neopredeljene zavarovane osebe v tistem Zdravstvenem domu, kjer je imela izbranega osebnega zdravnika, saj je tam tudi vsa njena zdravstvena dokumentacija. Zavarovana oseba se za termin v ambulanti za neopredeljene naroči elektronsko, prek elektronske pošte ali spletnih strani javnega zdravstvenega zavoda, telefonsko ali osebno. Ko bo zavarovana oseba, ki nima izbranega osebnega zdravnika prvič uveljavljala omenjene storitve, bo hkrati podpisala tudi ustrezno listino o izbiri te ambulante.

Javni zavodi so na spletnih straneh objavili kontaktne podatke svojih ambulant za neopredeljene zavarovane osebe, na portalu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Ministrstva za zdravje pa je objavljen seznam vseh ambulant za neopredeljene zavarovane osebe.

Komentarji