Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Zapakirani paketi Prve pomoči s pretečenim rokom uporabe (nerabljeni)

782 OGLEDOV 16 KOMENTARJEV

Vsako vozilo mora imeti kot del obvezne opreme tudi paket Prve pomoči, ki ima omejen rok trajanja. Predlagam, da se v vsako občino v Sloveniji na določeno javno mesto nastavi kontejner, kamor lahko državljani odlagamo neuporabljene pakete, katerim je potekel rok uporabe. Tovrstni material se v nadaljevanju lahko pregleda in ponovno da v uporabo s strani pristojnih inštitucij, ali pa se na primeren način reciklira. Danes obstajajo tovrstna odlagališča samo na redkih lokacijah, moralo pa bi biti to bolj razširjeno in odlagališče dostopno vsakemu državljanu. Ne pa, da državljani zbiramo te pakete v kleti in na podstrešju, ali pa jih odvržemo kot navadne smeti.

64 glasov

7 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR R RokKR 14 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 10. 2021

Odziv Ministrstva za zdravje

Na pobudo pripadnikov Slovenske vojske na misiji v Bosni in Hercegovini Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije zbira komplete prve pomoči s pretečenim rokom veljavnosti, ki bodo namenjeni za izvajanje tečajev prve pomoči v desetih občinah severnega dela BiH. Tamkajšnje organizacije Rdečega križa se namreč pri izobraževanjih soočajo z velikim pomanjkanjem sanitetnega materiala.

AMZS in Rdeči križ Slovenije zbiranje kompletov prve pomoči, ki jim je potekel rok veljavnosti, nadgrajujeta s sodelovanjem s Slovensko vojsko oziroma njenim delovanjem v misiji v Bosni in Hercegovini EU EUFOR (European Union Force in BiH) Althea v okviru Skupine za spremljanje in povezavo (Liaison and Observation Team – LOT). Komplete prve pomoči s pretečenim rokom veljavnosti, ki bodo v AMZS centrih zbrani do konca novembra 2021, bo slovenski LOT podaril organizacijam Rdečega križa v desetih občinah severnega dela BiH, v katerih delujejo, te pa jih bodo uporabile za izobraževalne namene.

Na pobudo pripadnikov slovenskega LOT, ki lokalnim skupnostim zagotavljajo vez z EUFOR ter tako prispevajo h krepitvi varnega in stabilnega okolja v regiji, sta AMZS in Rdeči križ Slovenije v sodelovanju s Slovensko vojsko in Ministrstvom za obrambo septembra letos že omogočila prvo predajo v AMZS centrih zbranih kompletov prve pomoči organizaciji Rdečega križa v občini Prijedor, ki ga bo ta uporabila za izvajanje tečajev prve pomoči.

Komentarji