Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Pozivi k cepljenju ali jemanju zdravil naj se omejijo

496 OGLEDOV 10 KOMENTARJEV

Citat iz facebooka:

"To da (ne)stroka poziva k cepljenju bi moralo biti prepovedano. Kar vsak pač ne more tega svetovati ali pozivati. Tisti ki pa pozivajo morajo biti pa materialno in kazensko odgovorni v primeru negativnih posledic."

Vlada naj sprejme zakon s katerim bo vsem ne strokovnim svetovalcem prepovedala svetovanja glede jemanja zdravil in cepiv. S tem naj se ukvarjajo izključno zdravniki in farmacevti. Za svoje nasvete naj bojo odgovorni.

43 glasov

14 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 26 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR J johi 42 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 10. 2021

Odziv Ministrstva za zdravje

Vlada Republike Slovenije že ves čas načrtovano, celovito in ažurno komunicira o odločitvah in ukrepih, povezanih z boleznijo COVID-19. Vlada z javnostmi komunicira prek vseh svojih komunikacijskih kanalov, na novinarskih konferencah, prek družbenih omrežij, z ozaveščevalnimi aktivnostmi na terenu, z jumbo plakati, s sporočili za javnost, z odgovori na novinarska vprašanja in vprašanja državljanov (v času epidemije tudi prek klicnega centra), z objavami na spletnih straneh vlade in ministrstev. Na rednih novinarskih konferencah sodelujejo najbolj kompetentni predstavniki vlade kot tudi stroke, med slednjimi redno epidemiologi in infektologi.

Skupni cilj različnih komunikacijskih orodij s katerimi bomo nadaljevali tudi v prihodnjih mesecih je vzpostavitev zaupanja v varnost in učinkovitost cepiv ter priporočila strokovnjakov, spodbujanje različnih ciljnih skupin k cepljenju in posledično povečevanje precepljenosti.

Komentarji