Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Uradne objave ministrstev in vlade

275 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Uradnje objave ministrstev in vlade ne spadajo na Twittter, Facebook in podobna socialna omrežja. Če že druge države in politika objavljajo na družbenih omrežjih, se mi zdi popolnoma otročje, da še naša delajo na ta način. Socialna omrežja so za uporabo na zabaven način, za spoznavanje prijateljev, brezskrbno kramljanje. Upam samo, da v primeru vojne, obrambni minister ne bo preko Twitterja izdajal ukazov generalom.

Vsako ministrstvo in vlada imajo uradne spletne strani, kjer naj bodo objave tudi objavljene. Ministrstva in Vlada RS imajo zaposlene PR službe, imamo UKOM ipd., ki naj za te zadeve skrbijo. To, da posamezen politik novico objavi na Twitterju ni relevantna novica, saj ne moremo na noben način vedeti ali jo je izjavil on, njegov otrok, žena ali nekdo, ki mu je ukradel mobilnik oz. tablico. Ljudje, ki nimajo omenjenih socialnih omrežjih, teh novic ne vidijo. Razen omenjenih imamo ogromno drugih socialnih omrežjih, na katerih ministrstva ne objavljajo, zakaj so potem ostala omrežja diskriminirana?

Če pa menimo, da so take objave hitre in v zadnjem trenutnku, lahko država naredi lastno socialno omrežje, uredi lastno aplikacijo (odprtokodnih je ogromno) in naj si jo namesti vsak državljan in na ta način spremlja izjave svojih izbrancev v politiki. Čas je, da se ukine Twittanje, Facebookanje, saj to je žalostno in smešno, ki v novici slišimo, da je Tonin twittnil Orbanu, recimo.

AVTOR C Castor Polak 7 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Podoben predlog je že v obravnavi https://predlagam.vladi.si/predlog/12224

Komentarji