Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Obisk nastanitvenih kapacitet in gostinskih obratov

465 OGLEDOV 15 KOMENTARJEV

Vladi predlagam takojšnjo diskriminatorno ukinitev odloka, ki omogoča obisk notranjih prostorov gostinskih objektov in nastanitvenih kapacitet zgolj tistim, ki so preboleli Covid, bili cepljeni ali imajo opravljen PCR test. namreč (iz osebnega primera)...od pričetka pandemije Covid sem stalno prisoten na delovnem mestu, kar zahteva narava dela. v vsem času se držim vseh predpisanih ukrepov...uporaba mask, razkuževanje rok, delovnih površin in prostorov. Rezultat doslednosti je, da se do sedaj nisem okužil. Vpisan sem na čakalno vrsto za cepljenje...in ker sem v starostni skupini, ki še ni na vrsti in seveda nisem cepljen. pcr test bi moral sam plačati, kar pa ne neameravam. Če torej pravilno razumem vaš diskriminatoren ukrep jaz, ki sem ves čas epidemije delal in se trudil, da je panoga delovala meni ne dovoljuje, da po več kot letu dni vzamem teden dni oddiha in ga preživim v kakšni namestitveni kapaciteti, ali pojem obrok v notranjosti gostišča (če zunaj recimo dežuje) v nasprotju s tistimi, ki so se okužili (mnogi zaradi svoje malomarnosti), naredili stroške z zdravljenjem (oz.bolniško odsotnostjo), se cepili mimo pravil (mimo čakalne vrste) ali pa si uredili nezanesljiv PCR test preko vez in poznanstev?...PREDLAGAM, da razmislite o diskriminatornosti in nesmiselnosti vaših ukrepov in ga nemudoma spremenite. Za povrhu vsega, pa sem zaradi svoje doslednosti pri upoštevanju ukrepov še kaznovan, ker za razliko od ostalih naštetih ne bom mogel vnovčiti turističnega bona. Vaš ukrep je tako strnjen na kaznovanje doslednih in nagrajevanje nedoslednih. Zberite se!

35 glasov

6 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR I Igor123 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


18. 8. 2021

Odziv Ministrstva za zdravje

Slovenija ima naročenega dovolj cepiva za cepljenje vseh starostnih skupin. Z namenom, da se cepljenje približa porabnikom, je vsem omogočena izbira med različnimi cepivi. Vzpostavljene so bile tudi mobilne cepilne enote, s katerimi se cepljenje približa ljudem, ki živijo v odročnejših krajih.

S cepljenjem/testiranjem/prebolelostjo vsak posameznik pridobi EU Digitalno COVID potrdilo, ki je enotno evropsko, splošno veljavno covidno PCT potrdilo, katerega namen je lajšanje varnega prostega gibanja državljank in državljanov po Evropski uniji, kakor tudi vstop v prostore, kjer je zahtevan PCT pogoj.

Komentarji