Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

CPP tečaj (ne test) na daljavo

826 OGLEDOV 6 KOMENTARJEV

Predlagam izvajanje tečajev iz CPP (cestno prometnih predpisov) na daljavo – tako kot v zadnjih nekaj mesecih poteka večina izobraževanj. Trenutno je potrebna fizična prisotnost 20 ur in več v isti učilnici - kljub epidemiji.

S tem ne mislim na test CPP (teoretični del vozniškega izpita). Le tega bi še vedno opravljali v živo na izpitnem centru.

Tako, kot piše v računalniških novicah: Informacijska tehnologija je danes razvita do te mere, da delo od doma opravljajo največji strokovnjaki, profesorji in inženirji, pa tudi stroka na ostalih področjih. Poleg tega digitalizacija omogoča izvajanje pomembnih konferenc ter ostalih večjih in manjših dogodkov doma in po svetu.

racunalniske-novice.com/sole-voznje-kljub-digitalizaciji-ne-morejo-opravljati-tecajev-iz-cpp/

28 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR P Pes_Muc 4 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 10. 2021

Odziv Ministrstva za infrastrukturo

Ministrstvo za infrastrukturo je že v mesecu maju 2021 v javno obravnavo in medresorsko usklajevanje posredovalo predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o voznikih, ki v 3. členu zajema predlog za izvajanje teoretičnega dela usposabljanja kandidatov za voznike na daljavo.

Prav tako je v prehodni določbi določeno, da se navedena določba, torej teoretični del usposabljanja na daljavo, začne uporabljati eno leto po uveljavitvi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o voznikih.

Predlog zakona je trenutno v fazi medresorskega usklajevanja, v mesecu novembru 2021 pa bo  predvidoma posredovan v sprejem Vladi Republike Slovenije ter nato v sprejem Državnemu zboru Republike Slovenije.

Komentarji