Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

SOJENJE POSLANCU KI BLATI DRŽAVO PRED TUJIMI ORGANI ALI V DRŽAVNEM ZBORU LASTNE DRŽAVE

275 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam takojšnje sojenje (začetek predkazenskega postopka-specializirana enota tožilstva sestavljena s soglasjem vseh predsednikov strank v DZ, zatem pa seveda sojenje z določenimi sodniki - ki so enako spet potrjeni z vsemi predsedniki političnih strank v državnem zboru) poslancu:

 

- ki na neargumentiran ali argumentiran (lažen) način predvsem pred tujini organi, funkcionarji ... blati Slovenske državne simbole, predsednika države, vlade in državnega zbora (ali katerega koli poslanca v DZ)

 

- ki na neargumentiran ali argumentiran (lažen) način predvsem pred tujini organi, funkcionarji ... blati Slovenske državne simbole, predsednika države, vlade, državnega zbora (ali katerega koli poslanca v DZ)

 

- ki blati Slovenske državne simbole, predsednika države, vlade, državnega zbora ... tako, da posreduje v javno objavo ali javno objavi neargumentirano trditev ali argumentirano trditev z lažjo (ali katerega koli poslanca v DZ)

 

Sojenje bi se moralo pričeti avtomatsko s prijavo po uradni dolžnosti s strani predsednika državnega zbora ali predsednika parlametnarne stranke na enoto tožilstva (ki bi jo potrdili vsi predsedniki politčnih strank v DZ):

- poslancu, ki v državnem zboru z argumentirano (lažno) ali neargumentirano trditvijo povzroči blatenje države Slovenije, njenih simbolov, predsednikov izvršilne veje oblasti ...

 

- poslancu, ki na kakršen koli način, posredno ali neposredno, prejšnji oblastni režim povzdiguje nad trenutno veljavnega ali pa gre na to sklepati iz vsebine njegovega govora

AVTOR D drzavljanZ 7 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Ni v pristojnosti Vlade RS.

Komentarji