Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Prikaz čakalne vrste za cepljenje proti COVID-19

1375 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Predlagam, da se uvede čakalna vrsta za vse, ki so izrazili oziroma se še bodo prijavili za cepljenje proti COVID-19 na eUpravi ali kako drugače. Čakalna vrsta bi bila lahko na spletni strani in povezana z unikatno dodeljeno številko, ki bi jo uporabnik vpisal in tako pridobil svojo zaporedno številko, ki ga obvesti kdaj približno bo na vrsti za cepljenje. Prikaže mu tudi predviden datum cepljenja, ki je zgolj informativne narave.

Menim, da bi takšen sistem predvsem razbremenil ljudi in jih malce pomiril. Takšen sistem je z vidika izvedbe dokaj enostaven in se lahko vključi v recimo eUpravo ali katero drugo državno spletno stran.

31 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 28 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR N Nejc Petan 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


23. 8. 2021

Odziv Ministrstva za zdravje

Čakalna vrsta za cepljenje je že implementirana. Z vpisom na spletni strani ZVEM se vpišete v nacionalni seznam naročil za cepljenje proti COVID-19 v upravljanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Naročila so dostopna izbranemu osebnemu zdravniku posameznika in cepilnim centrom v skladu s strategijo cepljenja. Več informacij o seznamu je na voljo na strani cepimose.si.

Komentarji