Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Vpis svobode gibanja in zbiranja kot neodtujljivi pravici v ustavo

278 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Trenutno sta sicer obe pravici vpisani tako v ustavi kot v naboru osnovnih človekovih pravic, a kot vidimo malo papirologije, pa državljani te pravice izgubimo.

 

Predlagam da se ti dve pravici (poleg morda še kake osnovne človekove pravice) vpišejo v ustavo kot pravici, pri katerih ni izjem, kdaj se jih lahko odvzema (govorim seveda za svobodne državljane), torej niti v primeru epidemij, niti v primeru vojne ne.

 

Vsak posameznik se zaveda rizikov, ki čakajo njega, kot tudi druge osebe s katerimi se druži in/ali jih obiskuje, in posledice tega bo nosil ta človek, ljudje, ki se z njim družijo oz. ga sprejmejo na obisk.

 

Trenutna situacija, kjer celo brez mnenja strokovne skupine lahko en posamezik te pravice ukinja je nevzdržna, in grd precedens za bodoče voditelje, še slabše, ki bodo v primeru protestov proti njim (ali kakega drugega razlika), še epidemijo navadne gripe lahko izkoristili za kratenje človekovih pravic.

AVTOR B Burek Man 28 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Zadeva ni v pristojnosti Vlade RS. Ustava RS v 168. členu določa, da lahko tudi 30 tisoč volivcev začne postopek za spremembo ustave.

Komentarji