Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

praksa

530 OGLEDOV 3 KOMENTARJI

Če so že srednje šole zaprte predlagam da dijake zdravstvenih šol vsaj pošljete na prakso . Obiskujem 3 letnik zdr. Šole in smo še vedne brez prakse in se bojim da bo tudi letos tako. Očitno se ne zavedate da je delo na lutkah zelo drugačno kakor z ljudmi in da je praksa najpombnejši del zdravstvene šole.

35 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 22 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR A anomimna oseba 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


22. 12. 2020

Odziv Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport

Izvedba in organizacija praktičnega pouka sta v pristojnosti šole. Šola se v času veljavnosti Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih ter sklepov o začasni obliki izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela v vzgojno-izobraževalnih zavodih lahko dogovori za izvajanje praktičnega pouka izven prostorov šole, ob upoštevanju izobraževalnega programa in aktualnih smernic NIJZ.

Izobraževanje na daljavo prinaša za poklicne in strokovne šole še dodatne izzive. Praktičnega pouka in usposabljanja z delom skorajda ni mogoče izvajati izven šolskih delavnic, specializiranih učilnic ali prostorov delodajalcev. Vsi se zavzemamo v prvi vrsti za vrnitev dijakov v šole. Hkrati pa moramo sprejeti dejstvo, da epidemiološka situacija tega ta trenutek še ne dopušča. 

Odločitev o tem, katere učne vsebine so bolj ali manj pomembne za doseganje s programom predpisanih učnih ciljev, je v domeni šol oziroma učiteljev, ki skupaj načrtujejo izvajanje programa. Prepričani smo, da tudi na vaši šoli program poteka na ta način in da boste lahko potem, ko boste znova sedli v šolske klopi, opravili tudi praktični del pouka.

Komentarji