Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Spremljanje sprememb cen goriv

1097 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

Na strani goriva.si dodajte ZGODOVINO sprememb cen goriv, vedno kadar je servis spremenil ceno. Tako se bo videlo kdaj in kako katera postaja spreminja cene.

Dodajte še vse podatke v računalniško berljivi obliki.

25 glasov

1 glas

Če bo predlog prejel vsaj 20 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matjaż . 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • ZADNJA SPREMEMBA
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


29. 12. 2020

Odziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT)je že marca 2019 za potrebe obveščanja potrošnikov o cenah naftnih derivatov vzpostavilo spletno aplikacijo www.goriva.si, ki prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji in je v prvi vrsti namenjena potrošnikom. Transparentno obveščanje potrošnikov o cenah naftnih derivatov potrošnikom omogoča racionalnejše obnašanje pri nakupu goriva.

Menimo, da trenutno prikazovanje cen vseh naftnih derivatov na vseh bencinskih servisih v Republiki Sloveniji zadošča za transparentno obveščanje potrošnikov in zato ni potrebno dodajanje oz obveščanje potrošnikov o zgodovini sprememb cen ampak je bistveno, da so potrošniki seznanjeni s trenutno veljavno ceno na posameznih bencinskih servisih. Ker je spletna stran kot že obrazloženo namenjen potrošnikom tudi menimo, da ni potrebe, da bi bili podatki v računalniško berljivi obliki.

Popravki predloga

Verzija predloga z dne, 8. 10. 2020 | 19:11:23

Spremljanje sprememb cen goriv

Na strani goriva.si dodajte spremljanje sprememb cen goriv. Vedno kadar servis spremeni ceno. Tako se bo videlo kdaj in kako katera postaja spreminja cene.

Dodajte še vse podatke v računalniško berljivi obliki.

Komentarji