Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Kulturne prireditve enako kot cerkveni obredi.

956 OGLEDOV 4 KOMENTARJI

Predlagam, da se enako kot cerkveni obredi začnejo izvajati tudi kulturne prireditve.

65 glasov

3 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 40 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR R Rena 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


15. 6. 2020

Odziv Ministrstva za kulturo

Ministrstvo se zaveda pomena kulture kot tudi neugodnega položaja, ki je posledica pandemije COVID-19. Ves čas od začetka nastale situacije Ministrstvo aktivno sodeluje z drugimi resornimi organi pri oblikovanju ukrepov, ki bi v največji možni meri omilile posledice pandemije tudi na področju kulture.

Tako se Ministrstvo se na nivoju vladnega usklajevanja ukrepov tudi nenehno zavzema za čimprejšnje ponovno izvajanje kulturnih prireditev, vendar pa je to v celoti odvisno od presoje stroke na področju zdravstva, ki je zadnja instanca, ki odloči o tem, kdaj je primeren trenutek za sprostitev omejitev, sprejetih na začetku pandemije.

Vlada Republike Slovenije je tako že 28. 4. 2020 izdala odlok o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je omogočilo odprtje knjižnic, muzejev in galerij.

S spremembo Odloka o začasni prepovedi gibanja in zbiranja na javnih krajih z dne 20. 5. 2020 pa so sproščene tudi kulturne prireditve do 50 oseb, kar zajema tudi gledališko in kinematografsko dejavnost.

Ministrstvo za kulturo si bo v skladu s svojimi pristojnostmi še naprej prizadevalo za dodatno sproščanje opravljanja vseh kulturnih dejavnosti.

Komentarji