Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Otroci

2324 OGLEDOV 22 KOMENTARJEV

Predlagam krizni dodatek za vse družine z otroci in sicer 50€ na vsakega posameznega otroka. Zdaj smo družine z 1 ali 2 otrokoma spet izvisele. Ali naši otroci ne jejo, pijejo, živijo,potrebujejo osnovnih življenjskih potrebščin???? Kdo ima v Sloveniji 3 ali več otrok vecinoma, pa se tako ve. Pravih slovenskih lahko na roke prestejemo. Ampak šteje vsak! In predlagam popravek na vse družine in ne samo večstevilčne.

138 glasov

23 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 19 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR I InesI 1 predlog
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


28. 4. 2020

Odziv Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covid-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (v nadaljnjem besedilu: zakon), ki je bil sprejet 2.4.2020 v državnem zboru, določa interventne ukrepe na različnih področjih. V okviru prvega zakona smo na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravili predlog številnih ukrepov in poskušali zajeti različne skupine prebivalstva, med njimi tudi starejše, velike družine, socialno ogrožene, prav tako tudi zaposlene, samozaposlene in študente.

V pripravi je že drugi zakonski predlog, katerega glavni cilj bo prav tako pomagati različnim skupinam prebivalstva.

Pojasnjujemo tudi, da če se družina znajde v položaju materialne ogroženosti iz razlogov, na katere ni imela vpliva, lahko na centru za socialno delo (tudi po elektronski pošti) uveljavlja pravico do izredne denarne socialne pomoči.

Komentarji