Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Neustrezen predlog

Vzdrževanje vrednosti sredstev v bankah.

265 OGLEDOV 0 KOMENTARJEV

Predlagam, da vlada izda ali le dopolni predpis s katerim zagotovi ohranitev vrednosti v banki deponiranih sredstev s povprečno donosnostjo drugih sredstev.

V bankah obračunavajo stroške vodenja sredstev in pripišejo le izredno nizke obresti. Banke posojajo ista sredstva zaračunavajo precejšnje obresti, v katera vključujejo tudi razvrednotenje denarja z inflacijo, posojeni denar pa ni bančna last ampak je last depozitarjev in še kakšnih drugih virov. Banke torej ohranijo vrednost izposojenih sredstev, vendar si rezultat prisvojijo, namesto da bi ga pripisali lastnikom. Večina ljudi se tega ne zaveda, banke to izkoriščajo in s tem špekulantsko goljufajo vlagatelje.

Inflacija ni edini znak za prilagajanje vrednosti. Iz podatkov o najemninah stanovanj se vidi, da denar naložen v nepremičnine že po treh letih ali manj. vrne kupnino stanovanja - opazovana manjša stanovanja. Donosnost brez prave kontrole FURSa omogoča takšno stanje, izenačevanje pogojev za življenje vsem enako je osnovni namen vsake države, ki s tem zagotavlja tudi ekonomsko varnost državljanov.

AVTOR I Ivan Peter Benko 44 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN

Obrazložitev neustreznosti:

Ni predloga sistemske rešitve.

Komentarji