Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Sankcije proti Turčiji

1243 OGLEDOV 22 KOMENTARJEV

Predlagam da Slovenija oziroma vi kot naši zastopniki vlada zahtevate v Bruslju in od Nemčije ter Francije ki v resnici o vsem odločata, uvedbo strogih sankcij zoper Turčijo zaradi izsiljevanja Evropo-EU z nezakonitimi migranti po vaše begunci

Turčija-Erdogan je sam sprožil nov val beguncev iz Sirije saj so sami začeli z ofenzivo na tujo državo brez soglasja Sirije, potem naj pa še sami poskrbijo za begunce ki so jih sami ustvarili.

Turčija dobesedno podpira teroriste po vaše upornike proti Sirski legitimni oblasti,evropski politiki pa lepo gledate proč,namesto da bi od Turčlije-Erdogana zahtevali takojšen umik njihove vojske iz Sirije.

V primeru da se nebi v Siriji vmešavala Turčija ter ZDA bi se Sirija že zdavnaj rešila teroristov po vaše upornikov ki jih za povrhu še zalagajo z orožjem.

Vsem pač diši nafta zato pa hočejo na vsak način uničit trenutno oblast v Siriji da bi tako končala kot Libija polna demokracije.

Nikakor ne morem razumeti, da begunci bežijo v Evropo, namesto da bi bežali v bogate arabske države, kjer bi živeli v okolju iste kulture, jezika in vere. Vojna in begunci so po mojem del širšega scenarija destabilizacije Evrope. Specialna vojna in napadanje Evrope se ne izvaja z tanki, temveč z begunci. EU ne sme popuščati izsiljevalcu Erdoganu, ki je po drugi strani tudi netilec vojne. Ustaviti je treba vojno, ustaviti je treba tudi Erdogana.

Idlib je del Sirije in lahko sirska vojska in predsednik Asad kadarkoli dobi nazaj to provinco. Kaj bo EU ali Turcija ukazovala neodvisni vladi v Damasku??? Kot da bi nam Hrvati okupirali Piran in Portoroz in pol bi EU hotela posredovati.

siol.net/novice/svet/turcija-z-novo-ofenzivo-proti-sirski-vojski-519798

Turčija nima nobene pravice od Evrope-EU zahtevati česarkoli,ampak jim je potrebno dati jasno vedeti da nas ne morejo več izsiljevati ko se njim tako zahoče.

Zato jim je potrebno takoj zagroziti z stogimi gospodarskimi,finančnimi,političnimi sankcijami če nas ne bodo takoj prenehali izsiljevati.

V primeru da bodo še kar naprej vztrajali pri svojem načrtu zavzetja Evrope z pošiljanjem več milijonov arabskih državljanov v Evropo,pa je potrevbo takoj preiti od besed k dejanjem.

V nasprotnem primeru bo Turčija-Erdogan vedel da ste vsi Eu politiki brez zob in hrbtenice in najbrš kar poslal svojo vojsko nad EVROPO, saj bo vedel da se mu ne bo nihče upal nič.

Največja napaka EU politikov-vlad -Bruslja je da se sploh o čemerkoli pogaja z Turčijo,z tem Erdogan samo pridobiva na moči in nadvladi nad Evropo.

Namesto da bi v Grčijo takoj poslali vojsko in z tem pokazali pokončno držo,se rajši uklanjajo Turčiji.

www.rtvslo.si/svet/evropa/erdogan-odprl-meje-za-prebeznike-eu-pripravljen-okrepiti-podporo-turciji/515809

www.rtvslo.si/svet/evropa/v-turciji-pred-grsko-mejo-na-tisoce-prebeznikov/515875

siol.net/novice/svet/spet-tisoci-pred-evropskimi-vrati-519793

siol.net/novice/svet/erdogan-519755

Sploh pa ima Turčija že vso zgodovino in še sedaj zelo velike apetite po Evropi

Uvedba morebitnih sankcij

1-Prepoved poslovanja vseh Turških podjetij v Evropi-EU

2-Umik vseh Evropskih podjetij iz Turčije.

3-Prepoved uvoza vseh Turških izdelkov-proizvodov v Evropo-EU

4-Zamrznitev vseh njihovih bančnih računov v EU

5-Embargo na uvoz in izvoz orožja.

6-Takojšna prekinitev vseh pristopnih pogajanj z Turčijo k EU.

EU mora tudi takoj poslati vojsko ter mornarico na svojo južno mejo in povsem zapreti mejo za nezakonite migrante iz praktično vseh arabskih in afriških držav in celo iz azijskih.ki hočejo v Evropo da bi lepo živeli na naš račun.

Potem pa naj Turčija-Erdogan izsiljuje samega sebe.

Zakaj jih Turčija ne pošlje v Savdsko Arabijo,Dubaj,Izrael...oziroma nazaj v njihove matične države,zakaj ravno v Evropo ?

Dodaten razlog za to je še da se tudi v Arabskih ter Afriških državah zelo hitro širi novi korona virus,kdo je sploh sposoben kakorkoli poskrbeti za več milijonov ljudi okužeih z virusom ?

Evropo lahko zaradi tega virusa doleti tudi gospodarka,finančna kriza+ migrantski val oziroma invazija muslimanov v Evropo.

Kje so begunci iz Sirije ki so krščanske vere ?

Zakaj Turčija iz taborišč ne izpusti krščanskih beguncev in begunk ?

Zakaj Turčija v Evropo pošilja izključno muslimane ?

Očitno Turčiji končno uspeva njihov načrt popolne destabilizacije Evrope.

K temu pa migrante seveda tudi spodbujajo razni aktivisti,organizacije..,

60 glasov

2 glasova

Če bo predlog prejel vsaj 16 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR Peter G: 257 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


21. 4. 2020

Odziv Ministrstva za zunanje zadeve

Republika Slovenija ima z Republiko Turčijo dobre in prijateljske dvostranske odnose, obenem pa kot polnopravna članica Evropske unije deluje v skladu s skupno zunanjo in varnostno politiko EU. Slovenija sodi med tiste države članice EU, ki izpostavljajo strateško naravo odnosa med EU in Turčijo zaradi številnih skupnih vprašanj, ki neposredno zadevajo vse. V prvi vrsti gre tu za upravljanje migracijskih tokov, boj proti terorizmu, gospodarske odnose ter ostala varnostna vprašanja v regiji, ki meji na to državo. Hkrati pa Slovenija ob vseh priložnostih, tako v dvostranskih pogovorih, kot v okviru EU, Turčijo poziva k spoštovanju vladavine prava, človekovih pravic, svobode medijev ter EU norm in pravil.

EU in Turčija razvijata odnose že od leta 1959, status kandidatke za polnopravno članstvo v EU je Turčija dobila leta 1999 in leta 2005 začela s pristopnimi pogajanji. Od skupaj 35 pogajalskih poglavij je odprtih 16, eno od njih je začasno zaprto.

Od poskusa državnega udara leta 2016 pa Turčija zaostaja na področjih demokracije, pravne države in temeljnih pravic, zato je Svet za splošne zadeve junija 2018 sklenil, da so pristopna pogajanja s Turčijo zamrznjena. Poleg tega so bili zoper Turčijo zaradi aktivnosti v vzhodnem Sredozemlju v epikontinentalnem pasu Republike Ciper soglasjem držav članic uvedeni omejevalni ukrepi EU.

Slovenija bo še naprej izpostavljala pomen ohranjanja rednega in odprtega dialoga s Turčijo, ki ostaja država kandidatka za članstvo v EU. Pri tem pa je jasno, da se bodo pristopna pogajanja lahko nadaljevala šele, ko bo Turčija ponovno izpolnjevala zahtevane standarde in pričakovanja EU.

Nova Evropska komisija in ostali visoki evropski uradniki, ki so pričeli z delom v decembru 2019, so zaradi pomembnosti vidika migracij in izvajanja Skupnega sporazuma iz marca 2016 med EU in Turčijo, takoj po nastopu funkcij navezali stike s turškim vodstvom. Predsednik Evropskega sveta Michel in predsednica Evropske komisije von der Leyen sta marca 2020 v Bruslju sprejela predsednika Erdodjana na pogovore o odnosih med EU in Turčijo, o izvajanju izjave EU - Turčija iz leta 2016, varnosti in stabilnosti v bližnjevzhodni regiji ter krizi v Siriji.

Tok migrantov iz Turčije se je po zadnjih kontaktih na visoki ravni znižal, predsednik Erdočan je sredi marca, z namenom preprečitve širjenja novega koronavirusa, zaprl turško mejo z Grčijo in Bolgarijo in migrante premestil v notranjost države. Kljub temu pa bo Turčija tudi v prihodnje potrebovala pomoč EU pri zagotavljanju eksistence za migrantsko populacijo na svojem ozemlju, ki po ocenah šteje okrog 4 milijone ljudi, čemur je namenjen finančni instrument EU za begunce v Turčiji. Slovenija si pri nadaljnji definiciji odnosov in sodelovanja med EU in Turčijo na področju upravljanja migracij prizadeva za bolj učinkovit nadzor nad mejami ter koordinacijo boja proti organiziranim tihotapskim mrežam na celotni zahodnobalkanski migrantski poti.

Komentarji