Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Slovenija potrebuje nov UKC

656 OGLEDOV 10 KOMENTARJEV

Slovenija tako kot ostale države potrebuje vzdržno zdravstvo. Ena izmed idej je tudi nov UKC, ki bi se ga prestavilo nekam na Ljubljansko obvoznico. Lokacija sedaj je neprimerna ker reševalci izgubljajo čas, sama infrastruktura je zastarela in ima zaradi tega visoke stroške vzdrževanja, visoko stopnjo bolnišničnih okužb, ščurke, podgane, zaposleni so zaradi vse dejavnikov obremenjeni z stvarmi, ki nimajo nobene veze z njihovim delom. Obiskovalci in zaposleni izgubljajo čas in imajo stroške z parkiranjem ipd.

Investicija v nov UKC na obvoznici verjetno ne bi bila večja kot kupnina ki bi jo država prejela za posest na kateri star UKC sedaj stoji. Ta lokacija bi bila super za lepo načrtovano stanovanjsko naselje z svoj potrebno infrastrukturo.

40 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 27 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR S Sončni Avatar 93 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


8. 4. 2024

Odziv Ministrstva za zdravje

Pravkar poteka celovita prenova glavne stavbe UKC Ljubljana, ki vključuje energetsko sanacijo zgradbe in revitalizacijo/prenovo vseh površin oziroma notranjih prostorov zgradbe. Prenova naj bi bila predvidoma končana do leta 2027.

Novogradnja UKC Ljubljana zaenkrat ni predvidena, ostaja pa kot možna opcija, ki terja tudi vse predhodne prostorske, strokovne in tudi ekonomske presoje.

Komentarji