Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Cena pitne vode

596 OGLEDOV 14 KOMENTARJEV

V ustavi piše, da ima vsak državljan pravico do pitne vode. Lepo in prav. Kar pa se dogaja v realnem življenju državljanov RS je izpod vsake kritike.

1.) Dostopa do kvalitetne pitne vode nima vsaj 10% državljanov v RS

2.) Cena pitne vode srečnežem, ki jo imajo pa je po občinah zelo različna in se giblje od 0,5€/m3 pa do 2 in več €/m3.

Sprašujem se ali je ustava veljavna samo v LJ in okolici ali naj bi veljala za celo RS? Tam kjer so demografsko najbolj ogrožena območja so cene vode in ostalih komunalnih storitev daleč največje in dosegajo 3 kratnik in več cene v LJ. Kako je mogoče, da država dopusti take razlike v cenah, ki pa naj bi bile še večje v prihodnje? Ali ni država dolžna poskrbeti, da so njeni državljani za enako dobrino - vodo enako obremenjeni na celotnem ozemlju, kot je vsaj približno pri električni energiji, kjer je razlika bistveno nižja.

Samo za primerjavo: Cena položnice za komunalo (voda+smeti+kanalščina ) izpred 15.let je bila 25€ (preračunano) za šest člansko družino danes pa dosega to ceno samo strošek vode za tričlansko družino, skupaj z smetmi in kanalščino pa je 75€ in več. Opažam, da se samo plače na komunalnih podjetjih lepo dvigajo vsem ostalim pa veliko bolj počasi. Mogoče bi jih bilo potrebno malo omejiti in se cene komunalnih storitev nebi tako astronomsko dvigale.

16 glasov

4 glasovi

Če bo predlog prejel vsaj 31 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR K kobor 56 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji