Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z nezadostno podporo

Prepoved kurjenja trdih goriv v območjih z dostopnim zemeljskim plinom

886 OGLEDOV 5 KOMENTARJEV

V območjih, kjer je na voljo zemeljski plin, bi morali z namenom izboljšanja kakovosti zraka prepovedati kurjenje trdih goriv. Gre običajno za strnjena območja, kjer je vpliv še toliko večji.

Prehod bi bil mehkejši npr. 5 let, kjer bi v vmesnem času gospodinjstva zamenjala svojo kurilno napravo. Po zgledu toplotnih črpalk, bi tudi tu enkraten priklop na omrežje subvencionirala država, saj bi s tem srednjeročno in dolgoročno izboljšala zdravje ljudi in vsaj toliko privarčevala na izdatkih za zdravstvo v tistem območju. Opcijsko bi, podobno kot pri TČ, lahko subvencionirala tudi odstranitev stare kurilne naprave.

Z vidika gospodinjstev je cena plina trenutno primerljiva s kurjenjem kupljenih drv. Tudi v bodoče kaže, da bodo cene zaradi nove tehnologije pridobivanja ZP ostale nizke oz. veliko nižje kot za kurilno olje.

Menim, da bi vlada morala agresivneje pristopiti k zmanjševanju onesnaženosti zraka. Domača kurišča so v naši državi eden glavnih virov in predlog na eleganten in poceni način reši velik del tega problema.

10 glasov

17 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 28 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR M Matevž Jekovec 3 predlogi
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE

Komentarji