Skoči do osrednje vsebine
Prijava v aplikacijo

Ste pozabili geslo?

Registracija

Predlagam vladi
Predlog z odzivom pristojne institucije

Predaja (bolnišničnega) pretečenega sanitetnega materiala veterinarskim ambulantam

578 OGLEDOV 1 KOMENTAR

Bolnišnice vsako leto na milijone evrov pretečenih zdravil, sanitetnega materiala, brizg itd.. zaradi pretečenega datuma zavržejo - vržejo v smeti oz. dajo uničiti.

 

To bi lahko preprosto predali veterinarskim ambulantam, te bi zaradi tega brezplačnega materiala lahko znižala stroške, (posledično poleg vseh cenejših storitev) bi bile cene sterilizacij nižje, bolj dostopne in bi bilo posledično manj zavrženih, potepuških mačk in psov.

 

Tako s to trenutno politiko (da se ta material zavrže) pa letno na milijone evrov našega davkoplačevalskega denarja roma dobesedno v smeti.

26 glasov

0 glasov

Če bo predlog prejel vsaj 25 glasov za in več glasov za kot proti, ga bomo poslali v obravnavo pristojnemu ministrstvu.

AVTOR B bmm 21 predlogov
STATUS PREDLOGA
  • PREDLOG POSLAN
  • KONEC OBRAVNAVE
  • ODGOVOR

Odgovor


13. 5. 2022

Odziv Ministrstva za zdravje

Zakon o zdravilih in medicinskih pripomočkih, ki določa zdravila in medicinske pripomočke za uporabo v humani in veterinarski medicini, pogoje za njihovo izdelavo in dajanje v promet ter pogoje in ukrepe za zagotavljanje njihove kakovosti, varnosti in učinkovitosti. v 6. členu prepoveduje uporabo  zdravil za uporabo v humani medicini za živali, razen v izjemnih primerih, če tako določi minister, pristojen za veterinarstvo. Slednji predpiše pogoje uporabe za individualno zdravljenje živali ter pogoje, pod katerimi se izjemoma lahko uporabljajo zdravila za uporabo v humani medicini, za živali.

Če za bolezensko stanje živali, ki ni namenjena za proizvodnjo živil, ni zdravila za uporabo v veterinarski medicini z dovoljenjem za promet v Republiki Sloveniji, lahko veterinar, ki je neposredno osebno odgovoren za zdravljenje zadevne živali, in zlasti, z namenom, da prepreči nepotrebno trpljenje živali, zdravi to žival z zdravilom, ki ima v Republiki Sloveniji dovoljenje za promet za uporabo v humani medicini v skladu s predpisi o zdravilih ali Uredbo 726/2004/ES.

Komentarji